Skip to main content

Lonneke

Mariëlle

Marie Cecile

Tessa

Tijd voor meer vuurwerk

Netwerkclubs zoals we ze meestal kennen kunnen vaak wel wat meer peper en pit gebruiken. Afwisselende onderwerpen, onbekende locaties, andere mensen helpen en zelf te kiezen extra's. We zochten naar iets frissers mét humor. In onze stad? Niet te vinden... tenminste niet zoals we het voor ogen hadden.

Nijmegen mistte iets...

Lonneke Gijsbers en Mariëlle Heuvelmans richtten in 2021 het intieme netwerk 'Femmes' op. Dit netwerk van ondernemende vrouwen kwam maandelijks samen op verschillende locaties en leverde fijne contacten op. Zo kwamen ze ook in aanraking met Marie Cecile Oosterhout en Tessa Benders. Zij zijn vanaf 2021 druk met BEP, het magazine over vrouwen uit Nijmegen. De klik was er en ook de wens om er meer van te maken. De handen sloegen ze ineen en BEP Club zag het daglicht op 1 november 2023. Vanaf januari 2024 vinden er maandelijks events plaats. 

Ondernemers

Naast BEP Club hebben alle vier de vrouwen een druk werkend bestaan. De combinatie van deze verschillende werkzaamheden vormen een mooie basis voor BEP Club!

Lonneke Gijsbers is expert op het gebied van complexe veiligheidsvraagstukken. Samen met Mariëlle heeft ze de ondernemingen Xenario Advies en CrisisNet en werken ze vooral in de zorg, onderwijs en het betaald voetbal. Binnen het betaald voetbal is ze de veiligheidscoördinator van de Oranjeleeuwinnen. Daarnaast is ze nog werkzaam bij het Radboudumc en zit ze in de Raad van Toezicht van De Lindenberg.

Mariëlle Heuvelmans is naast eigenaar bij Xenario Advies en Crisisnet ook manager Leefbaarheid bij een woningbouwvereniging. Ook zit ze in de Raad van Toezicht van een zorgverlening met betrekking tot geestelijke gezondheidszorg.

Marie Cecile Oosterhout is vanaf 2004 werkzaam als grafisch vormgever, in 2008 ontstond StudioBont. Een grafisch ontwerpstudio die ze samen met Tessa runt. Samen werken ze al jaren voor diverse opdrachtgevers vanuit hun kantoor in Nijmegen. Marie Cecile's hart ligt bij het maken van magazines.

Tessa Benders, mede eigenaar van StudioBont, begon in 2008 met haar werk als grafisch vormgever. Samen met Marie Cecile richtte ze in 2021 BEP magazine op, een eigen magazine vol met verhalen over vrouwen uit Nijmegen. Samen hebben ze een missie: Bewonder meer, oordeel minder. Als member ontvang je deze natuurlijk ook!

Waarom de naam BEP?

'Beppen', oftewel gezellig kletsen, is een van oorsprong Amsterdamse uitdrukking. Beppen is iets wat vooral met vrouwen geassocieerd wordt en zorgt voor een vertrouwd gevoel. Gezellig bijpraten met elkaar is iets wat iedereen wel herkent. Juist omdat beppen vaak geassocieerd wordt met 'onbelangrijke' vrouwenpraat, vonden we het juist komisch om juist voor deze stereotypering te kiezen. In BEP kan het overal over gaan, van lichte tot zware onderwerpen.

Daarnaast zal natuurlijk na het bezoek van de BEP behoorlijk wat bij-te-beppen zijn. Bep is ook een vrouwennaam die vooral een aantal jaren geleden gegeven werd. Wij vonden het lekker kort, retro, Nijmeegs en krachtig klinken.

Een veelzijdige naam met een knipoog dus ;)