Skip to main content

19/06/2024
Toekomst van Nijmegen CS

Het Centraal Station van Nijmegen staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen en wij willen jullie de kans geven om hier meer over te ontdekken.

Een ervaren omgevingsexpert zal ons tijdens een wandeling langs de Westzijde van het station een exclusieve preview geven van de plannen voor de nieuwe entree, het stadsbalkon en andere verbeteringen. Tijdens de wandeling gaat ze tevens dieper in op de plannen en de bouwstijl van het station. We laten zien hoe historische elementen behouden blijven en hoe het nieuwe ontwerp het station toegankelijker maakt voor iedereen.

Voor members & losse tickets - Inclusief consumptie

WOENSDAG 19 JUNI
19.30 - 21.00 uur
Verzamellocatie: Gemeente Nijmegen, Van Schaeck Mathonsingel 4, Nijmegen

Het Centraal Station

Na de verwoesting van het eind negentiende-eeuwse stationsgebouw in 1944, werd in 1954 een nieuw stationsgebouw gebouwd. Door de jaren heen zijn er verschillende aanpassingen aan het station en stationsplein gedaan.

Deze aanpassingen zijn niet goed genoeg uitgevoerd waardoor helaas ook een deel van de originele bouwkwaliteit verloren ging. Om de bereikbaarheid van het station te verbeteren, komt er een volwaardig entree aan de westzijde.

Bron: Gemeente Nijmegen